Реформа демократичного цивільного контролю в Україні: наступні кроки, Одеса 30 травня (анонс)

Автор: IЄAC Понеділок, 21 травня 2018

Як удосконалити демократичний цивільний контроль в Україні? Чому це безпосередньо вплине на рівень безпеки та обороноздатності держави? Як дійсно наблизити Україну до стандартів НАТО завдяки реформі? 30 травня запрошуємо на презентацію та обговорення аналітичної доповіді щодо реформування демократичного цивільного контролю в Україні. Захід почнеться о 15:00 у Військовій академії за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 10, (Зала для засідань).

 

Під час заходу експерти Інституту Євро-Атлантичного співробітництва представлять аналіз поточного стану реформи демократичного цивільного контролю, разом із учасниками обговорять актуальну законодавчу базу, переваги й недоліки законопроекту «Про національну безпеку». Також окремі питання дискусії – оборонне планування та повноваження державних органів, соціальні аспекти демократичного цивільного контролю.

 

Запрошуємо до участі студентів, профільних експертів та науковців, співробітників структурних підрозділів Міністерства оборони України та інших зацікавлених осіб.

 

Серед доповідачів:

  • Ігор Козій – військовий аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва;
  • Леонід Поляков – незалежний військовий експерт;
  • Тарас Пастух – член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

 

Після доповіді триватиме дискусія з учасниками. По її завершенню відбудеться неформальне спілкування за кавою.

Тривалість заходу – близько 2,5 годин.

 

Для участі в заході необхідно зареєструватися за посиланням: http://bit.ly/2IAYIKp

Програма доступна за посиланням: https://goo.gl/s42MfN 

 

Цей захід проводиться в рамках проекту ІЄАС, у результаті якого фахівці запропонують правки до нормативно-правових актів щодо демократичного цивільного контролю. Більше про проект: http://bit.ly/2poAisq

 

Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект «Посилення коаліції РПР») в рамках виконання проекту «Адвокація реформи цивільного демократичного контролю над Збройними силами України та іншими військовими формуваннями», який впроваджується Інститутом Євро-Атлантичного співробітництва.

Контакти: Антон Писаренко, координатор проектів Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., (044) 238 68 43